Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Skoleboller

Deilige og luftige boller med myk vaniljekrem og melisglasur med kokos. Lag dobbel porsjon og fyll fryseren!

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 20 stk
120 g smør
5 dl helmelk
1 pk gjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
800 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll og glasur:
1 pk ferdig vaniljekrem
2 dl melis
1 ss vann
2 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
  2. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  3. Smuldre gjær i en bolle, og rør den ut i litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  4. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  5. La deigen heve til dobbelt størrelse. Dette tar ca. 40 minutter. 
  6. Ha deigen på en melet overflate og del den i 20 – 22 like store emner. 
  7. Trill emnene til boller og trykk eller kjevle dem litt flate. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir. 
  8. Dekk bollene med plast og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  9. Trykk ned en fordypning på midten og legg en god skje med vaniljekrem i hver fordypning (bruk gjerne en sprøytepose til denne jobben). 
  10. Pensle skolebrødene med sammenvispet egg og stek dem i forvarmet ovn ved 200 °C i ca 12 - 15 minutter. 
  11. Rør sammen melis og litt vann til en tykk melisglasur. Smør melisglasuren på bollene og dypp dem i kokos. 
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.