Fem nybakte skoleboller med rips og vaniljekrem på en fjøl

Skoleboller med rips

Den tradisjonelle skolebollen får en ny og spennende vri ved å putte syrlige rips i den søte vaniljekremen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • 3 dl Melk
  • 15 g Gjær ,fersk (1/3 pose tørrgjær)
  • 2 stk Egg (1 egg til pensling)
  • 30 g Sukker
  • 500 g Hvetemel
  • 200 g Siktet speltmel
  • 50 g Maisstivelse (maizena)
  • 1 ts Salt
  • 100 g Smør ,romtemperert
  • 50 g Rips
  • 200 g Ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte:

Du kan lage mange varianter av boller med denne grunnoppskriften. Hvilket fyll du ønsker å ha i bollene er det bare fantasien som setter grenser for.

  1. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  2. Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
  3. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  5. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  6. Del deigen i 12 små biter og rull dem til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la bollene etterheve i ca. 45 minutter.
  7. Lag en grop i bollen med en skje og ha i vaniljekrem. Bollene pensles med pisket egg og stekes i forvarmet ved 185° C i ca. 15 minutter. Etter ca. 10 minutter stikker du noen rips ned i vaniljekremen før du steker videre i ca. 5 minutter til.
  8. Avkjøl bollene på rist.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.  Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.