Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Skoleboller med rips

Den tradisjonelle skolebollen får en ny og spennende vri ved å putte syrlige rips i den søte vaniljekremen. 

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
3 dl melk
15 g gjær ,fersk (1/3 pose tørrgjær)
2 stk egg (1 egg til pensling)
30 g sukker
500 g hvetemel
200 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør ,romtemperert
50 g rips
200 g ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

Kokkens tipsDu kan lage mange varianter av boller med denne grunnoppskriften. Hvilket fyll du ønsker å ha i bollene er det bare fantasien som setter grenser for.

  1. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  2. Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
  3. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  5. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  6. Del deigen i 12 små biter og rull dem til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la bollene etterheve i ca. 45 minutter.
  7. Lag en grop i bollen med en skje og ha i vaniljekrem. Bollene pensles med pisket egg og stekes i forvarmet ved 185° C i ca. 15 minutter. Etter ca. 10 minutter stikker du noen rips ned i vaniljekremen før du steker videre i ca. 5 minutter til.
  8. Avkjøl bollene på rist.  
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere deilige bolleoppskrifter her.