Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Saftige boller med multer

Lag deilige boller med multer for et skandinavisk særpreg. Bollene er saftige og holder seg lenge.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
3 dl helmelk
2 stk egg (1 egg til pensling)
30 g sukker
15 g gjær (1/3 pose tørrgjær)
500 g hvetemel
200 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør , romtemperert
100 g multer

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren og rør den ut i romtemperert melk.
  2. Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
  3. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør og elt sammen til en smidig deig i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  5. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  6. Ha deigen på melet kjøkkenbenken og elt inn multebær.
    Kokkens tipsDu kan lage mange varianter av boller med denne oppskriften. Hvilket fyll du ønsker å ha i bollene er det bare fantasien som setter en begrensing for.
  7. Del deigen i 24 små biter, og rull dem til boller. Legg bollene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la bollene etterheve i ca. 45 minutter.
  8. Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarmet ovn ved 185 °C i ca. 15 minutter.
  9. Avkjøl bollene på rist.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere deilige bolleoppskrifter her.