Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Boller med appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade er perfekt fyll i søte boller.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
50 g gjær
2 dl lettmelk
3 ss sukker
2 stk egg
1 ts malt kardemomme
420 g hvetemel
1 ts salt
100 g smør
1 dl appelsinmarmelade
sammenpisket egg
perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør sammen.
  2. Tilsett sukker, egg, kardemomme og hvetemel. Spar litt av melet til utbakingen.
  3. Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
  4. Del smøret i små terninger. Tilsett smørterningene og salt, og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
  5. Dekk til deigen og sett den på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  6. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle så deigen ut til en stor og avlang leiv ca. 30 x 55 cm, og smør på appelsinmarmeladen. Rull sammen fra langsiden, og lag to dype snitt fra oversiden med en skarp kniv. Det skal være 1 cm mellom hvert snitt. Ved tredje snitt skjærer du helt igjennom.
  7. Legg bollene på en bakepapirkledd stekeplate og klem ut til en "blomst". Etterhev ca. 30 minutter.
  8. Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker.
  9. Stek bollene midt i ovnen ved 250 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.