Brunostboller et på fat ved siden av brunost i terninger på en fjøl

Brunostboller

De små brunostbitene gir bollene en spennende kontrast. Del dem gjerne i to og ha på smør. Disse anbefales virkelig!

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • 100 g Smør
  • 3,5 dl Lettmelk (0,5 % fett)
  • 50 g Tørrgjær
  • 1 dl Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • 1 ts Malt kardemomme
  • 1 ts Bakepulver
  • 600 g Hvetemel
  • 300 g Brunost
  • 1 stk Egg

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
  2. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  3. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok).
  4. Skjær brunosten i små terninger og vend dem inn i deigen.
  5. La den heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  6. Ha deigen over på en melet flate og del den i 12 like store emner. Trill boller som du legger på en stekeplate og etterhever på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  7. Sett ovnen på 200 °C.
  8. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Avkjøl bollene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.