Daimboller
Deilige boller med små biter av daimsjokolade. Nyt bollene som de er, eller del dem i to og spis dem med et tynt lag med smør.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 50 g Gjær
- 2 dl Lettmelk
- 150 g Sukker
- 2 stk Egg
- 600 g Hvetemel
- 100 g Smør
- 1 ts Salt
- 100 g Sjokolade eller annen type
- 1 stk Egg til pensling
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør ut.
- Tilsett sukker, egg og hvetemel, spar litt av melet til utbakingen.
- Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
- Kutt smør i små terninger. Tilsett deretter smørterninger og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk til og sett deigen på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og elt inn hakket sjokolade.
- Del deigen i 10 biter, og rull dem til boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i ca. ½ time.
- Pensle bollene med pisket egg, og stek ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- Avkjøl på rist
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere spennende bolleoppskrifter her .