Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Daimboller

Deilige boller med små biter av daimsjokolade. Nyt bollene som de er, eller del dem i to og spis dem med et tynt lag med smør.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

10
50 g gjær
2 dl lettmelk
3 ss sukker
2 stk egg
600 g hvetemel
100 g smør
1 ts salt
100 g hakket Daim, sjokolade eller annen type
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør ut.
  2. Tilsett sukker, egg og hvetemel, spar litt av melet til utbakingen.
  3. Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
  4. Kutt smør i små terninger. Tilsett deretter smørterninger og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
  5. Dekk til og sett deigen på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  6. Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og elt inn hakket sjokolade.
  7. Del deigen i 10 biter, og rull dem til boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i ca. ½ time.
  8. Pensle bollene med pisket egg, og stek ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  9. Avkjøl på rist

 

Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.