Boller med stikkelsbær og hasselnøtter som ligger på et trefat

Muffinsboller med stikkelsbær og hasselnøtter

Kombinasjonen av syrlige stikkelsbær og hasselnøtter er verdt å prøve. Ved å bruke muffinsformer, får du lekre boller.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • 3 dl Melk
  • 2 stk Egg (1 egg til pensling)
  • 30 g Sukker
  • 15 g Gjær ,fersk (1/3 pose tørrgjær)
  • 500 g Hvetemel
  • 200 g Siktet speltmel
  • 50 g Maisstivelse (maizena)
  • 1 ts Salt
  • 100 g Smør , romtemperert
  • 100 g Stikkelsbær
  • 25 g Hasselnøtter

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i kjelen og rør den ut i melken.
  2. Bland sukker og egg inn i melkeblandingen.
  3. Tilsett alle andre ingredienser unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig, ca. 10 minutter.
  4. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
  5. Dekk til deigen og la det heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  6. Bærene deles opp og nøtter skjæres i grove biter.
  7. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt i oppskjærte stikkelsbær.
  8. Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp ca 1/3 av formen. Det beste er å bruke mufinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene bedre.
  9. La deigen etterheve i ca. 45 minutter.
  10. Pensle deigen med egg og strø over med hakkede hasselnøtter før den settes i stekeovnen. Stek muffinsene ved 195 °C i ca. 12-15 minutter.
  11. Avkjøl muffinsene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til muffinsbollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.