Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Muffinsboller med stikkelsbær og hasselnøtter

Kombinasjonen av syrlige stikkelsbær og hasselnøtter er verdt å prøve. Ved å bruke muffinsformer, får du lekre boller.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
3 dl melk
2 stk egg (1 egg til pensling)
30 g sukker
15 g gjær ,fersk (1/3 pose tørrgjær)
500 g hvetemel
200 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør , romtemperert
100 g stikkelsbær
25 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i kjelen og rør den ut i melken.
  2. Bland sukker og egg inn i melkeblandingen.
  3. Tilsett alle andre ingredienser unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig, ca. 10 minutter.
  4. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
  5. Dekk til deigen og la det heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  6. Bærene deles opp og nøtter skjæres i grove biter.
  7. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt i oppskjærte stikkelsbær.
  8. Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp ca 1/3 av formen. Det beste er å bruke mufinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene bedre.
  9. La deigen etterheve i ca. 45 minutter.
  10. Pensle deigen med egg og strø over med hakkede hasselnøtter før den settes i stekeovnen. Stek muffinsene ved 195 °C i ca. 12-15 minutter.
  11. Avkjøl muffinsene på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til muffinsbollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere deilige bolleoppskrifter her.