Vaniljestenger på en tallerken med to glass melk

Vaniljestenger

Deilig gjærbakst med fyldig vaniljekrem og dryss av perlesukker faller i smak hos de fleste. Prøv du også!

Se flere oppskrifter på spennende bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 35 stk.

  • 250 g Smør
  • 6 dl Lettmelk
  • 50 g Gjær
  • 2 stk Egg
  • 200 g Sukker
  • 1 krm Salt
  • 3 ts Malt kardemomme
  • 1 kg Hvetemel
  • Fyll:
  • 200 g Ferdig vaniljekrem
  • 60 g Perlesukker

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele, ta den av platen, og tilsett melken.
  2. Ha det over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Ha i hvetemelet litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Dekk til med et klede, og hev til dobbelt størrelse.
  4. Kjevle en avlang leiv (ca 15 cm bredde), legg på vaniljefyll og brett den ene halve bredden over den andre. Del deigen i 3 cm brede remser.
  5. Etterhev stengene, og før steking pensles de med egg, og strøs med perlesukker på toppen.
  6. Stekes på midterste rille i ovn, ved 225 °C i 10-12 minutter.  3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til vaniljestengene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere oppskrifter på spennende bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.