Vifter med mandelmasse på en tallerken med to glass kaffe ved siden

Vifte med mandelmasse

Lag gjærbakst fylt med mandelmasse og form dem til delikate små vifter. Nydelig til kaffen!

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 30 stk.

  • 250 g Smør
  • 6 dl Lettmelk
  • 50 g Gjær
  • 2 stk Egg
  • 2 dl Sukker
  • 0,25 ts Salt
  • 3 ts Malt kardemomme
  • 1 kg Hvetemel
  • Fyll:
  • 100 g Kransekakemasse
  • 100 g Ferdig vaniljekrem
  • 60 g Perlesukker
  • 1 stk Egg

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele, ta den av varmen og tilsett melken. Rør om og sjekk at temperaturen er omlag 37 °C.
  2. Ha væsken over i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Smuldre i gjæren, tilsett sammenpisket egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Ha i hvetemel litt etter litt mens deigen eltes sammen. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen. Strø litt mel over deigen, dekk med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted til dobbel størrelse.
  4. Elt deigen lett på bakebordet og kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse. Stikk ut runde leiver på ca. 10 cm i diameter.
  5. Legg på en skje med kransekakemasse og vaniljekrem. Pensle kanten på den ene siden med sammenpisket egg og brett leiven over til en halvsirkel.
  6. Legg viftene på en stekeplate med bakepapir. Skjær 5 fine snitt i kanten. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
  7. Pensle med sammenpisket egg og strø med perlesukker før steking. Stek viftene midt i ovn ved 225 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl dem på rist.  3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til viftene så får du i deg 1 av 3 om dagen

Se flere oppskrifter på deilig bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.