Kefirhorn med marsipan på et fat ved siden av en kopp kaffe

Kefirhorn med marsipan

Kefir er ypperlig å bruke i bakverk da det gir et saftig og godt resultat. Lag horn med marsipan som her eller bruk sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.

Se flere tips til deilig bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 16 stk.

  • 50 g Smør
  • 1,5 dl Melk
  • 2 dl Syrnet melk (f. eks. kefir)
  • 25 g Gjær
  • 2 ss Honning
  • 2 ts Salt
  • 450 g Hvetemel
  • 100 g Marsipan
  • 1 stk Egg til pensling

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell først i melken, så tilsettes kefiren. Gi blandingen en liten ekstra oppvarming hvis den ikke er fingervarm.
  2. Ta kjelen av platen og hell væsken over i en bakebolle. Løs opp gjæren i væsken, og tilsett honning og salt.
  3. Tilsett hvetemelet inn i væskeblandingen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
  4. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1/2 - 1 time.
  5. Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og kjevle hver del ut til en sirkel med diameter på ca. 30 cm. Del hver sirkel i 8 "pizzastykker".
  6. Del marsipanen og legg en bit mot den brede enden på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir.
  7. Hornene skal etterheve i ca. 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i 10-15 minutter ved 180 °C. Avkjøl hornene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kefirhornene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere tips til deilig bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.