Kefirhorn med marsipan
Kefir er ypperlig å bruke i bakverk da det gir et saftig og godt resultat. Lag horn med marsipan som her eller bruk sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.
Ingredienser:
1 porsjon gir 16 stk.
- 50 g Smør
- 1,5 dl Melk
- 2 dl Syrnet melk (f. eks. kefir)
- 25 g Gjær
- 2 ss Honning
- 2 ts Salt
- 450 g Hvetemel
- 100 g Marsipan
- 1 stk Egg til pensling
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell først i melken, så tilsettes kefiren. Gi blandingen en liten ekstra oppvarming hvis den ikke er fingervarm.
- Ta kjelen av platen og hell væsken over i en bakebolle. Løs opp gjæren i væsken, og tilsett honning og salt.
- Tilsett hvetemelet inn i væskeblandingen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
- Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1/2 - 1 time.
- Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og kjevle hver del ut til en sirkel med diameter på ca. 30 cm. Del hver sirkel i 8 "pizzastykker".
- Del marsipanen og legg en bit mot den brede enden på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir.
- Hornene skal etterheve i ca. 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i 10-15 minutter ved 180 °C. Avkjøl hornene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kefirhornene så får du i deg 1 av 3 om dagen.