Sjokoladehorn på et fat ved siden av en mugge og et glass med melk

Sjokoladehorn

Horn med sjokoladefyll smaker fantastisk og kombinerer det beste fra to verdener, nemlig saftig gjærbakst og søt og fyldig sjokolade. Garantert suksess!

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 16 stk.

  • 2,5 dl Lettmelk
  • 25 g Gjær
  • 1 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 100 g Sukker
  • 1 ts Malt kardemomme
  • 500 g Hvetemel
  • 150 g Smør
  • 100 g Lys kokesjokolade
  • 1 ts Melis (til å drysse over)

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Bruk gjerne mørk sjokolade i disse hornene om du foretrekker det. Da blir smaken litt fyldigere.

  1. Smuldre gjæren og rør ut i melken.
  2. Bland i resten av ingrediensene, og tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den godt, gjerne i 10 minutter. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Ha smør direkte fra kjøleskapet, og høvle det med ostehøvel som legges slik at det dekker 2/3 av leiven. Brett deigen sammen, først den delen uten smør og deretter en gang til. Brett deigen 3 ganger på tvers og 3 ganger på langs. Kjevl ut og brett en gang til. Arbeid raskt så ikke smøret blir for mykt. Smøret skal danne "flak" i hornene.
  4. Kjevl ut igjen, og del i lange strimler med 12-15 cm bredde. Disse deles sikk-sakk i trekanter. Legg en spiseskje sjokolade på hver, og rull sammen. Bøy dem så den spisse enden er inne i buen.
  5. Etterhev hornene, og stek dem ved 225 °C i 10-15 minutter til de får fin farge.

Se flere oppskrifter på deilig bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.