Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sjokoladehorn

Horn med sjokoladefyll smaker fantastisk og kombinerer det beste fra to verdener, nemlig saftig gjærbakst og søt og fyldig sjokolade. Garantert suksess!

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.

vanskelig
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 16 stk
2 ½ dl lettmelk
25 g gjær
1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
100 g sukker
1 ts malt kardemomme
500 g hvetemel
150 g smør
100 g finhakket lys kokesjokolade
1 ts melis (til å drysse over)

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Bruk gjerne mørk sjokolade i disse hornene om du foretrekker det. Da blir smaken litt fyldigere.

  1. Smuldre gjæren og rør ut i melken.
  2. Bland i resten av ingrediensene, og tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den godt, gjerne i 10 minutter. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Ha smør direkte fra kjøleskapet, og høvle det med ostehøvel som legges slik at det dekker 2/3 av leiven. Brett deigen sammen, først den delen uten smør og deretter en gang til. Brett deigen 3 ganger på tvers og 3 ganger på langs. Kjevl ut og brett en gang til. Arbeid raskt så ikke smøret blir for mykt. Smøret skal danne "flak" i hornene.
  4. Kjevl ut igjen, og del i lange strimler med 12-15 cm bredde. Disse deles sikk-sakk i trekanter. Legg en spiseskje sjokolade på hver, og rull sammen. Bøy dem så den spisse enden er inne i buen.
  5. Etterhev hornene, og stek dem ved 225 °C i 10-15 minutter til de får fin farge.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til sjokoladehornene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.