Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Hjemmelaget knekkebrød

Lag ditt eget smakfulle knekkebrød med havregryn, solsikkekjerner og frø. Smaker nydelig med ost og et glass iskald melk.

Se flere smakfulle brød her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 32 stk
2 dl sammalt rug, fin
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl hvetekli (kruskakli)
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
7 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Rør sammen alle ingrediensene.
  3. Fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott eller en kjevle for å få massen jevnt fordelt. 
  4. Rut opp knekkebrødene før steking.
  5. Stek knekkebrødene på varmluft ved 180 °C i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 °C. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.
  6. Avkjøl knekkebrødene på rist. Vær sikker på at de er helt tørre før du legger de over i en tett boks med lokk. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Et knekkebrød med gulost og et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her.