Hjemmelaget knekkebrød med gulost og brunost ved siden av et glass melk

Hjemmelaget knekkebrød

Lag ditt eget smakfulle knekkebrød med havregryn, solsikkekjerner og frø. Smaker nydelig med ost og et glass iskald melk.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 32 stk.

  • 2 dl Sammalt rug, fin
  • 2 dl Havregryn
  • 2 dl Havrekli
  • 2 dl Hvetekli (kruskakli)
  • 2 dl Sesamfrø
  • 2 dl Linfrø
  • 2 dl Solsikkekjerner
  • 1 ts Salt
  • 7 dl Vann

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Rør sammen alle ingrediensene.
  3. Fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott eller en kjevle for å få massen jevnt fordelt.
  4. Rut opp knekkebrødene før steking.
  5. Stek knekkebrødene på varmluft ved 180 °C i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 °C. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.
  6. Avkjøl knekkebrødene på rist. Vær sikker på at de er helt tørre før du legger de over i en tett boks med lokk.  Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Et knekkebrød med gulost og et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.