Bland alt det tørre og rør inn kvarg og melk. Kokkens tipsSyrnede meieriprodukter egner seg svært godt i scones, det gir en saftig og god smak. Bruk syrnet melk eller yoghurt, avhengig av hva du har tilgjengelig.
Form boller med en skje og legg de på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek dem midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist. Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at melk og meieriprodukter er vår største kilde til jod og kalsium? Spis en grov scones med brunost og drikk et iskaldt glass melk til frokost. Det gir deg en god start på dagen og bidrar til å sikre inntaket av blant annet jod og kalsium.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Mange elsker brunost og med god grunn. Det er et smaksrikt pålegg som også gir oss et viktig tilskudd av noen næringsstoffer vi ellers har få kilder til.