Lettvinte grove scones med syrnet melk

Scones er kjapt å lage og smaker aller best helt nybakte, gjerne gulost eller brunost.

Se flere smakfulle oppskrifter på scones her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 50 g Smør
  • 100 g Hvetemel
  • 200 g Siktet speltmel
  • 100 g Sammalt hvete, grov
  • 1 ss Sukker (kan sløyfes)
  • 2 ts Natron
  • 0,5 ts Salt
  • 4 dl Syrnet melk naturell
  • 1 ts Bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 195 °C.
  2. Kutt smøret i små terninger.
  3. Bland alle ingrediensene unntatt smøret i en bakebolle.
  4. Tilsett smør, bland sammen til du har en fast deig og sett den i kjøleskap i ca. 10 minutter.
  5. Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle ut til en tykk deig på 6 cm høyde.
  6. Bruk et glass og stikk ut sirkler i passe størrelser. Legg scones på en stekeplate kledd med bakepapir og stek scones ved 195 °C i ca. 15 minutter eller til de er gylne.
  7. Avkjøl på rist.

Se flere smakfulle oppskrifter på scones her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.