scones med tørket frukt

Scones med tørket frukt

Nybakte scones smaker ekstra godt med smør, ost, syltetøy eller marmelade.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 10 stk.

  • 300 g Hvetemel
  • 3 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 60 g Sukker
  • 1 ts Malt ingefær
  • 100 g Smør
  • 1 stk Egg
  • 1,5 g Syrnet melk naturell
  • 100 g Tørket frukt

Fremgangsmåte:

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smør og tørket frukt i en bolle. Bland godt sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
  2. Del smøret og tørket frukt i mindre biter. Ha det i deigen og elt i 5 minutter til du har en fast deig. Sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle ut til den er ca. 6 cm tykk.
  4. Bruk et glass og stikk ut sirkler i passe størrelser. Legg sconesen på en stekeplate kledd med bakepapir og stek ved 210 °C i ca. 15 minutter eller til de er gylne.
  5. Avkjøl på rist og servér.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.