Scones med cottage cheese

Scones med cottage cheese

Saftige, grovere scones med cottage cheese er raske å lage og smaker fantastisk med et glass iskald melk.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 12 stk.

  • 4 dl Sammalt hvete, fin
  • 4 dl Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 1 ss Bakepulver
  • 250 g Cottage cheese
  • 4 dl Skummet melk

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett cottage cheese og melk. Rør deigen raskt sammen for hånd. Deigen skal ikke være fast.  Ernæringsrådgiverens tips:Hvis du ønsker en grovere variant kan du bytte ut hvetemelet med havregryn eller havremel. Tilsett gjerne litt frø eller knuste mandler også.
  3. Benytt to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate. Stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter. Kokkens tips:Røren holder seg godt i kjøleskap i et par dager, og kan fint fryses.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.