Scones med cottage cheese
Saftige, grovere scones med cottage cheese er raske å lage og smaker fantastisk med et glass iskald melk.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 4 dl Sammalt hvete, fin
- 4 dl Hvetemel
- 1 ts Salt
- 1 ss Bakepulver
- 250 g Cottage cheese
- 4 dl Skummet melk
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 250 °C.
- Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett cottage cheese og melk. Rør deigen raskt sammen for hånd. Deigen skal ikke være fast. Ernæringsrådgiverens tips:Hvis du ønsker en grovere variant kan du bytte ut hvetemelet med havregryn eller havremel. Tilsett gjerne litt frø eller knuste mandler også.
- Benytt to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate. Stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter. Kokkens tips:Røren holder seg godt i kjøleskap i et par dager, og kan fint fryses.