.../Oppskrifter/Bakst/Scones

Frokostscones

Disse grove frokostsconesene er enkle å lage og perfekte for en sunn start på dagen. Deigen kan stå i kjøleskapet noen dager, slik at du alltid har rykende ferske scones tilgjengelig. Følg vår oppskrift på grove scones for en smakfull frokost eller lunsj.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 8 stk.

  • 2,5 dl Hvetemel
  • 2 dl Sammalt hvete, fin
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ss Sukker (kan sløyfes)
  • 3 ss Smør
  • 2 dl Melk

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 220 °C.
  2. Smelt smøret.
  3. Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk . Ernæringsrådgiverens tips:For en litt mer proteinrik og enda saftigere variant, kan du bytte ut noe av melken med cottage cheese.
  4. Bruk to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate.
  5. Stek scones midt i ovnen i 12-15 minutter til de er godt hevet og gjennomstekt.
  6. Server nystekte scones med favorittpålegget til.  Kokkens tips:Scones er velegnet til frysing. De tines best i stekeovn på 200 °C i cirka 5 minutter.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.