Frokostscones

Deigen kan fint stå i kjøleskapet noen dager, og stekes etterhvert. Da har du alltid rykende ferske scones lett tilgjengelig.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 8 stk.

  • 2,5 dl Hvetemel
  • 2 dl Sammalt hvete, fin
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ss Sukker (kan sløyfes)
  • 3 ss Smør
  • 2 dl Melk

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 220 °C.
  2. Smelt smøret.
  3. Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk . Ernæringsrådgiverens tips:For en litt mer proteinrik og enda saftigere variant, kan du bytte ut noe av melken med cottage cheese.
  4. Bruk to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate.
  5. Stek scones midt i ovnen i 12-15 minutter til de er godt hevet og gjennomstekt.
  6. Server nystekte scones med favorittpålegget til.  Kokkens tips:Scones er velegnet til frysing. De tines best i stekeovn på 200 °C i cirka 5 minutter.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.