Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Frokostscones

Deigen kan fint stå i kjøleskapet noen dager, og stekes etterhvert. Da har du alltid rykende ferske scones lett tilgjengelig.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
1 ss sukker (kan sløyfes)
3 ss smør
2 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C.
  2. Smelt smøret. 
  3. Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk .
    Ernæringsrådgiverens tips

    For en litt mer proteinrik og enda saftigere variant, kan du bytte ut noe av melken med cottage cheese.

  4. Bruk to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate. 
  5. Stek scones midt i ovnen i 12-15 minutter til de er godt hevet og gjennomstekt.
  6. Server nystekte scones med favorittpålegget til. 
    Kokkens tips

    Scones er velegnet til frysing. De tines best i stekeovn på 200 °C i cirka 5 minutter.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.