Kringle med skogsbær og mandler
Sjekk ut denne oppskriften på kringler med skogsbær og mandler. Topp med sesongens bær for et lekkert utseende og deilig smak!
Ingredienser:
- 3 dl Helmelk
- 15 stk Gjær fersk (1/3 pose tørr gjær)
- 2 stk Egg (+ 1 egg til pensling)
- 30 g Sukker
- 500 g Hvetemel
- 200 g Siktet speltmel
- 50 g Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Salt
- 100 g Smør , romtemperert
- 100 g Blåbær
- 200 g Skogsbærblanding
- 50 g Mandler , flak
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i kjelen og rør den ut i melken.
- Bland sukker og egg i melkeblandingen.
- Tilsett alle andre ingredienser unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig, ca. 10 minutter.
- Tilsett smøret og elt deigen ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
- Ha deigen på kjøkkenbenken, del i to og kjevle ut til to tynne leiver. Start med den ene leiven og fyll halvparten av deigen med blåbær. Brett leiven sammen. Ta tak i hver ende av leiven og tvinn. Gjør det samme med den andre leiven.
- Legg på bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.
- Deigen pensles med sammenvispet egg. Strø på mandlerflak.
- Stek dem midt i ovnen ved 185° C i ca. 10 minutter.
- Tilsett forskjellige ferske bær på toppen og stek 5 til 10 minutter til.
- Avkjøl på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige kringler her .