sjokolademousse

Sjokolademousse

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 dl Melk
  • 50 g Meierismør
  • 2 stk Eggeplomme
  • 1 ss Sukker
  • 2 stk Eggehvite
  • 2 dl Kremfløte
  • Nøtteblanding:
  • 100 g Mandler
  • 100 g Valnøttkjerner
  • 100 g Hasselnøtter
  • 100 g Melis
  • 1 dl Solsikkeolje

Fremgangsmåte:

  1. Hakk sjokoladen i grove biter.
  2. Varm opp melk og smør til 85 °C og rør deretter sjokoladebitene inn i melken til alt har smeltet.
  3. Visp sammen eggeplommer og sukker i en bakebolle.
  4. Tilsett sjokoladeblandingen og sett bakebollen 5 minutter i kjøleskapet.
  5. Pisk eggehvitene luftig, og vend inn i sjokoladeblandingen.
  6. Pisk fløten til krem. Den skal fortsatt være myk og ikke for stiv.
  7. Bland kremen i sjokoladeblandingen og sett deretter moussen i kjøleskap i minst 40 minutter.
  8. Kok nøttene i vann i 5 minutter.
  9. Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
  10. Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene og server sammen med sjokolademoussen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.