brødpudding

Brødpudding

Brødpudding fikk sin plass i historien i 1814. Den ble nemlig servert hver eneste dag da Eidsvollmennene var samlet for å skrive Norges Grunnlov. Man kan nesten si at brødpudding er en del av vår kulturarv.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 100 g Lyse rosiner (eller f.eks. tranebær)
  • 0,5 dl Eplejuice (eller vann)
  • 250 g Loff
  • 125 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 6 stk Egg
  • 5 dl Helmelk eller lettmelk
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 ts Sitronsaft
  • 1 ts Malt kanel
  • 1 stk Eple

Fremgangsmåte:

  1. La rosinene trekke i eplejuice i noen timer eller over natten.
  2. Skjær loffen i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225 °C i ca 5 minutter til de er tørre.
  3. Smelt smør.
  4. Pisk sammen smeltet smør, sukker, egg, melk, vaniljesukker, sitronsaft og kanel i en stor bolle.
  5. Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha eplebitene i bollen sammen med brødterninger og rosiner. La væsken trekke inn i brødet.
  6. Fyll blandingen over i en 1½ liters brødform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek brødpuddingen i vannbad nederst i stekeovnen ved 175 ºC i ca. 1 time.
  7. Servér den varm eller lun med vaniljesaus.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.