Brødpudding fikk sin plass i historien i 1814. Den ble nemlig servert hver eneste dag da Eidsvollmennene var samlet for å skrive Norges Grunnlov. Man kan nesten si at brødpudding er en del av vår kulturarv.
La rosinene trekke i eplejuice i noen timer eller over natten.
Skjær loffen i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225 °C i ca 5 minutter til de er tørre.
Smelt smør.
Pisk sammen smeltet smør, sukker, egg, melk, vaniljesukker, sitronsaft og kanel i en stor bolle.
Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha eplebitene i bollen sammen med brødterninger og rosiner. La væsken trekke inn i brødet.
Fyll blandingen over i en 1½ liters brødform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek brødpuddingen i vannbad nederst i stekeovnen ved 175 ºC i ca. 1 time.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.