fire skåler med brødpudding med løk og bacon

Saftig brødpudding med løk og bacon

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 8 stk.

  • 50 g Bacon
  • 1 stk Vårløk
  • 250 g Brød
  • 3 stk Egg
  • 1 ts Salt
  • 5 dl Melk
  • 2 ss Smør
  • 100 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Kutt bacon i små terninger og løken i skiver. Stek disse i en stekepanne i ca. 5-10 minutter.
  2. Varm opp melken til ca. 37° C.
  3. Del brødet i biter og bland dem med egg og salt i en bakebolle.
  4. Tilsett den varme melken samt bacon og vårløk og la det trekke i ca. 10 minutter.
  5. Smør ildfaste former med smør og fyll formene med brødblandingen.
  6. Strø over revet gulost og stek formene ved 165° C i ca. 15 minutter.
  7. Brødpuddingen er ferdig når den er blitt stiv. Topp gjerne med litt hakket vårløk. Serveres varm.Her kan du også bruke flere andre typer grønnsaker som spinat og tomat - prøv deg frem!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.