Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Saftig brødpudding med løk og bacon

Brødpudding er både saftig og mettende, og egner seg ypperlig som kveldsmat. En perfekt rett å lage dersom du har tørt brød hjemme.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
50 g bacon
1 stk vårløk
5 dl melk
250 g brød
3 stk egg
1 ts salt
2 ss smør
100 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Kutt bacon i små terninger og løken i skiver. Stek disse i en stekepanne i ca. 5-10 minutter.
  2. Varm opp melken til ca. 37° C.
  3. Del brødet i biter og bland dem med egg og salt i en bakebolle.
  4. Tilsett den varme melken samt bacon og vårløk og la det trekke i ca. 10 minutter.
  5. Smør ildfaste former med smør og fyll formene med brødblandingen.
  6. Strø over revet gulost og stek formene ved 165° C i ca. 15 minutter.
  7. Brødpuddingen er ferdig når den er blitt stiv. Topp gjerne med litt hakket vårløk. Serveres varm.
    Kokkens tipsHer kan du også bruke flere andre typer grønnsaker som spinat og tomat - prøv deg frem!