Kutt bacon i små terninger og løken i skiver. Stek disse i en stekepanne i ca. 5-10 minutter.
Varm opp melken til ca. 37° C.
Del brødet i biter og bland dem med egg og salt i en bakebolle.
Tilsett den varme melken samt bacon og vårløk og la det trekke i ca. 10 minutter.
Smør ildfaste former med smør og fyll formene med brødblandingen.
Strø over revet gulost og stek formene ved 165° C i ca. 15 minutter.
Brødpuddingen er ferdig når den er blitt stiv. Topp gjerne med litt hakket vårløk. Serveres varm. Kokkens tipsHer kan du også bruke flere andre typer grønnsaker som spinat og tomat - prøv deg frem!
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Brødpudding fikk sin plass i historien i 1814. Den ble nemlig servert hver eneste dag da Eidsvollmennene var samlet for å skrive Norges Grunnlov. Man kan nesten si at brødpudding er en del av vår kulturarv.