semulepudding

Semulepudding

Visste du at disse små grynene som heter semulegryn kan lage de herligste retter slik som semulepudding, semulegrøt og kaffegrøt. Smak selv!

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Pudding:
  • 8 dl Helmelk
  • 2 dl Kremfløte
  • 90 g Semulegryn
  • 1 stk Egg
  • 2 ss Sukker
  • Bærkompott:
  • 1 stk Vaniljestang
  • 250 g Sukker
  • 2,5 dl Vann
  • 1 stk Hel kanel
  • 1 ss Maisstivelse (maizena)
  • 500 g Skogsbærblanding

Fremgangsmåte:

Pudding:

  1. Kok opp helmelk og kremfløte og tilsett semulegryn under omrøring. La blandingen småkoke i 15-20 minutter. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. Grynene skal bli helt møre.
  2. Tilsett noen dråper mandelessens.
  3. Visp sammen egg og sukker.
  4. Avkjøl grøten og rør inn eggeblandingen.
  5. Hell massen over i en form, glassbolle eller porsjonsformer. Dekk med plastfolie og sett puddingen i kjøleskap.Bærkompott:
  6. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  7. Kok opp sukker, vann, kanel, og vanilje (stang pluss frø) i en kjele.
  8. Visp inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter.
  9. Hell den varme laken over bærene.
  10. Avkjøl bærkompotten og sevèr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.