Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Enkel kjøttgryte

Kraftfull og smaksrik kjøttgryte med masse grønnsaker.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
400 g benfritt grytekjøtt av kalv eller storfe
1 båt hvitløk
2 stk løk
2 stk gulrot
¼ stk knollselleri (sellerirot)
2 ss solsikkeolje
1 stk purre
4 dl kjøttkraft
1 ss tomatpuré
1 ss tørket timian
1 stk laurbærblad
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss bladpersille
3 ss vann
1 ss maisstivelse (maizena)
2 dl lett crème fraîche (eller lettrømme)

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger (ca. 4 x 4 cm).
  2. Finhakk hvitløk, rens og del grønnsakene i skiver eller mindre biter.
  3. Brun kjøttet, løk og hvitløk i små porsjoner i solsikkeolje ved middels varme.
  4. Ha kjøttet i en gryte og tilsett kraft, alle grønnsakene, tomatpuré og krydder.
  5. Kok opp og skru deretter ned varmen. La alt koke under lokk på svak varme i cirka 1,5 time eller til kjøttet er mørt.
  6. Smak til med salt, pepper og grovhakket bladpersille.
  7. Lag en jevning med kaldt vann og maisenna, og rør det inn i gryten under omrøring. La gryten småkoke i ca. 5 minutter.
  8. Servér gryten med ris eller kokte poteter og crème fraîche.