enkel kjøttgryte

Enkel kjøttgryte

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 400 g Benfritt grytekjøtt av kalv eller storfe
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 stk Løk
  • 2 stk Gulrot
  • 0,25 stk Knollselleri (sellerirot)
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 1 stk Purre
  • 1 ss Tomatpuré
  • 1 ss Tørket timian
  • 1 stk Laurbærblad
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 2 ss Bladpersille
  • 3 ss Vann
  • 1 ss Maisstivelse (maizena)
  • 2 dl Lett crème fraîche (eller lettrømme)
  • 4 dl Kjøttkraft

Fremgangsmåte:

  1. Skjær kjøttet i terninger (ca. 4 x 4 cm).
  2. Finhakk hvitløk, rens og del grønnsakene i skiver eller mindre biter.
  3. Brun kjøttet, løk og hvitløk i små porsjoner i solsikkeolje ved middels varme.
  4. Ha kjøttet i en gryte og tilsett kraft, alle grønnsakene, tomatpuré og krydder.
  5. Kok opp og skru deretter ned varmen. La alt koke under lokk på svak varme i cirka 1,5 time eller til kjøttet er mørt.
  6. Smak til med salt, pepper og grovhakket bladpersille.
  7. Lag en jevning med kaldt vann og maisenna, og rør det inn i gryten under omrøring. La gryten småkoke i ca. 5 minutter.
  8. Servér gryten med ris eller kokte poteter og crème fraîche.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.