Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Enkel eplekake med cottage cheese

En litt utradisjonell eplekake som er kjapp å lage, litt sunnere og som smaker utrolig godt.

Se flere deilige eplekaker her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk egg
50 g sukker
1 ts malt kanel
1 dl lettmelk
2 ss hvetemel
3 dl cottage cheese
3 stk eple
2 ss mandler hakkede
½ dl rosiner

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
  2. Visp sammen egg, sukker, kanel, melk og hvetmel og rør inn cottage cheese.
  3. Hell røren i en smurt ildfast form.
  4. Skrell og del eplene i båter. Legg dem på toppen av røren.
  5. Dryss over hakkede mandler.
  6. Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter. Når det er ca 5 minutter igjen av steketiden drysses rosinene over .
  7. Serveres lunken med vaniljekvarg, vaniljesaus eller pisket lett dessertfløte.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til eplekaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige eplekaker her.