En litt sunnere ostekake
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 200 g Havregryn
- 1 plate Kokesjokolade
- 1 pk Gelépulver med bringebærsmak
- 400 g Cottage cheese
- 5 dl Yoghurt med skogsbær
Fremgangsmåte:
- Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene.
- Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen. Sett en kaldt så den stivner.
- Lag gele med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner.
- Mos cottage cheesen med en stavmikser til den blir glatt og rør den sammen med yoghurten.
- Rør inn geleen og la det stå til den tykner litt.
- Hell ostemassen over kakebunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner.
- Pynt med sesongens friske bær.