Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

En litt sunnere ostekake

Enkel ostekake med yoghurt og cottage cheese - denne kaken er perfekt å servere på venninnekveld.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
200 g havregryn
1 plate kokesjokolade
1 pk gelépulver med bringebærsmak
400 g cottage cheese
5 dl yoghurt med skogsbær

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene.
  2. Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen. Sett en kaldt så den stivner.
  3. Lag gele med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner.
  4. Mos cottage cheesen med en stavmikser til den blir glatt og rør den sammen med yoghurten.
  5. Rør inn geleen og la det stå til den tykner litt.
  6. Hell ostemassen over kakebunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner.
  7. Pynt med sesongens friske bær.