Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ostekake med bringebær og sjokolade

En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
Kjeksbunn:
200 g digestive kjeks
80 g smør
Ostemasse:
300 g kremost naturell (romtemperert)
2 dl kremfløte
75 g sukker
150 g bringebær
100 g melkesjokolade
smeltet sjokolade og friske bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:

  1. Smelt smøret, knus kjeksen helt og bland det sammen. 
  2. Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
  3. Sett skålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

    Ostemasse: 

  4. Pisk kremost, kremfløte og sukker i en bolle til du får en glatt og myk krem. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. 
  5. Visp deretter raskt inn bringebær.
  6. Smelt sjokoladen over vannbad (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis). Avkjøl litt, og tilsett deretter den smeltede sjokoladen under omrøring.
  7. Fordel ostemassen over kjeksbunnen. Sett til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner, cirka 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre tid.
  8. Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.