ostekake med bringebær og sjokolade

Ostekake med bringebær og sjokolade

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Kjeksbunn:
  • 200 g Digestive kjeks
  • 80 g Smør
  • Ostemasse:
  • 100 g Melkesjokolade
  • 300 g Kremost naturell (romtemperert)
  • 2 dl Kremfløte
  • 75 g Sukker
  • 150 g Bringebær

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

  1. Smelt smøret, knus kjeksen helt og bland det sammen.
  2. Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
  3. Sett skålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.Ostemasse:
  4. Pisk kremost, kremfløte og sukker i en bolle til du får en glatt og myk krem. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
  5. Visp deretter raskt inn bringebær.
  6. Smelt sjokoladen over vannbad (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis). Avkjøl litt, og tilsett deretter den smeltede sjokoladen under omrøring.
  7. Fordel ostemassen over kjeksbunnen. Sett til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner, cirka 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre tid.
  8. Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.