Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Brownies

Hvem kan vel motså brownies? Litt sprø på utsiden og karamellaktig på innsiden.

Se flere deilige sjokoladekaker her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

200 g mørk sjokolade, 70% kakao
100 g melkesjokolade
200 g meierismør
250 g sukker
4 stk egg
3 ss kakaopulver
½ ts salt
80 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Hakk sjokoladen i biter. Smelt sjokoladen og smøret over vannbad.
  2. Pisk deretter inn sukkeret.
  3. Ha i ett egg av gangen og rør godt.
  4. Rør inn siktet kakaopulver og salt, og ha avslutningsvis i siktet hvetemel. Bland raskt sammen.
  5. Ha blandingen i en langpanne på ca 20x30 cm, og stek kaken i stekeovn ved 175 °C i ca. 30 minutter. (Følg med, tiden varierer fra ovn til ovn)
  6. Avkjøl kaken helt før du skjærer i passe store biter.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til en brownie så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige sjokoladekaker her.