Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Pasta med kylling og sjampinjongsaus

En pastarett med smakfull kremsaus.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 stk kyllingfilet
1 ss solsikkeolje
2 skive bacon
250 g frisk sjampinjong
1 båt hvitløk
3 ss smør
1 dl hvitvin , kan erstattes med eplejuice
2 dl matfløte
4 stk vårløk
½ stk sitron (saft)
400 g båndspagetti (fettuccine)
grovhakket bladpersille, sprø bacon eller revet ost på toppen
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler. Varm solsikkeolje i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.
  2. Skjær baconet og sjampinjongen i skiver og finhakk hvitløken. Stek det hele i smør ved middels varme under omrøring i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett vinen og la den koke inn til halv mengde.
  4. Rør inn matfløte, finsnittet vårløk og kyllingkjøttet og kok opp. La det hele småkoke i to minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende, saltet vann. Hell av vannet, og bland pastaen med med pastasausen.
  6. Dryss over ønsket topping og server med en grønn salat.