Kjeks med havregryn og sjokolade

Kjeks med havregryn

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 36 stk.

  • 6 dl Havregryn
  • 2,5 dl Lettmelk (0,5 % fett)
  • 2 dl Hvetemel (evt speltmel)
  • 50 g Smør
  • 0,5 ts Salt
  • 1 ss Honning
  • 2 ts Bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Ha havregryn og melk i en bakebolle/miksmaster og rør det sammen. La blandingen svelle i ca 15 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C og legg bakepapir på to bakeplater.
  3. Smelt smøret på middels varme og rør inn honningen. Bland så alle ingrediensene til en deig.
  4. Det deigen i to og kjevle hver del til 1/4 cm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med en kakeform eller ett glass (ca 7 cm i diameter).
  5. Prikk kjeksene med en gaffel og stek dem til de er gyllenbrune, ca 15 minutter.
  6. Avkjøl kjeksene på rist og oppbevares i lufttett boks. Smak til kjeksene med sjokolade og nøtter. Smelt kokesjokolade i vannbad og strø på hakkede nøtter. Her kan du velge den sjokoladen og de nøttene du liker best. Prøv også å blande litt kanel inn i røren, eller strø det på sjokoladen, nam.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.