Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Aspargessuppe

Asparges er sunt og godt. Dessuten er det kjempeenkelt å lage suppe av!

Se flere gode og sunne supper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
250 g hvit frisk asparges (eller grønn)
4 ss meierismør
4 dl vann
4 dl matfløte
1 ss maisstivelse (maizena)
1 ss melk
1 ss salt
1 ts sukker
½ stk sitron (saft)
1 ss olivenolje
grønn asparges som topping

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt asparges i mindre biter.
    Kokkens tipsHvis du koker opp aspargesskall i en egen kjele og siler av væsken, få du en god aspargeskraft som kan erstatte vann i denne oppskriften.
  2. Smelt halvparten av smøret i en kjele og smørstek aspargesbiter i 2 minutter.
  3. Tilsett vann (aspargeskraft) og matfløte, og kok aspargesbitene møre. Ta eventuelt ut noen fine topper og bruk som pynt når suppen skal serveres.
  4. Tilsett resten av smøret og kjør suppen glatt og jevn ved å bruke en stavmikser.
  5. Kok opp suppen, rør ut maizena i melk og jevn suppen med blandingen.
  6. Smak til med salt, sukker, pepper, sitronsaft og olivenolje. Topp suppen med asparges.

Se flere gode og sunne supper her.