Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Søtpotetsuppe med ingefær og koriander

Denne sunne søtpotetsuppen med ingefær og koriander er enkel å lage og vil gi deg en spennende smaksopplevelse.

Se flere deilige vegetarsupper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
1 båt hvitløk
1 stk gulrot
1 stk søtpotet
4 dl lettmelk
4 dl vann
1 ss ingefær (revet)
1 ts kajennepepper
50 g smør
½ potte frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Skrell grønnsakene og skjær deretter søtpotet, løk, gulrot og hvitløk i grove biter.
  2. Legg noen søtpotetbiter til side for å ha i suppen ved servering.
  3. Varm opp smør i en kjele og stek alle grønnsakene i ca. 5 minutter under omrøring.
  4. Tilsett melken og vann, og la suppen småkoke i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre.
  5. Kjør deretter suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og ingefær.
  6. Server suppen med finhakket koriander, olivenolje og kokte søtpotetbiter.
    Kokkens tipsServer gjerne suppen med et posjert egg.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at melk er en naturlig god kilde til både kalsium, vitamin B2 og B12, fosfor og jod for voksne, samt magnesium for barn?

Se flere deilige vegetarsupper her.