Søtpotetsuppe med ingefær og koriander

Denne sunne søtpotetsuppen med ingefær og koriander er enkel å lage og vil gi deg en spennende smaksopplevelse.

Se flere deilige vegetarsupper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 stk Gulrot
  • 1 kg Søtpotet
  • 1 ss Ingefær (revet)
  • 1 ts Kajennepepper
  • 50 g Smør
  • 5 dl Lettmelk
  • 5 dl Vann
  • 1 stk Grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 stk Lime
  • 0,5 potte Frisk koriander

Fremgangsmåte:

  1. Skrell grønnsakene og skjær deretter løk, hvitløk, gulrot og søtpotet i grove biter.
  2. Varm opp smør i en kjele og stek alle grønnsakene sammen med revet ingefær og kajennepepper i ca. 5 minutter under omrøring.
  3. Tilsett melk, vann og grønnsakbuljong, og la suppen småkoke i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre.
  4. Kjør deretter suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og limesaft.
  5. Server suppen med finhakket koriander, granateplekjerner og Crème Fraîche. Visste du at melk er en naturlig god kilde til både kalsium, vitamin B2 og B12, fosfor og jod for voksne, samt magnesium for barn?

Se flere deilige vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.