Fransk ostesuppe

Fransk ostesuppe

Suppe er alltid lettvint og godt. Blåmuggosten gir denne et lite sting - nydelig! Server rykende varm sammen med nybakt, grovt brød.

Se flere deilige supper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 båt Hvitløk
  • 1 stk Løk
  • 1 stk Grønn paprika
  • 1 stk Eple
  • 2 ss Smør
  • 1 ts Karri
  • 5 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
  • 5 dl Lettmelk
  • 200 g Blåmuggost
  • 4 stk Eggeplomme
  • 8 ss Kremfløte
  • 100 g Brødkrutonger

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk, hvitløk og paprika og riv eplet.
  2. Smelt smør i en kjele og fres alle grønnsakene sammen med karri.
  3. Spe med buljong/kraft og melk. La suppen koke i noen minutter.
  4. Del osten i mindre biter og la den smelte ned i suppen. Varm opp suppen til oppunder kokepunktet. Det er viktig at den ikke begynner å koke.
  5. Smak den til med salt.
  6. Visp sammen fløten og eggeplommene og hell det i suppen under omrøring.
  7. Serveres med brødkrutonger og grønt krydder.

Se flere deilige supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.