Fransk ostesuppe

7 gode vegetarsupper

Har du innført en kjøttfri dag, og trenger tips til gode retter du kan lage? Lag en deilig suppe! En smakfull suppe er blant de enkleste og beste vegetarrettene du kan lage. Disse suppene er sunne og gode middagsretter som passer til både hverdags og selskap.

Det finnes flere typer vegetarisk kosthold, og fellesnevneren for dem alle er at de ikke inneholder kjøtt og kjøttprodukter. Et godt sammensatt vegetarisk kosthold kan sikre at du får i deg de fleste næringsstoffene du trenger, men noen av dem må du passe litt ekstra på. Vegetarianere som inkluderer egg, fisk, melk og meieriprodukter kan enklere få nok av de fleste næringsstoffene kroppen trenger.

Serveres med rundstykker og smør

Det trenger ikke å være vanskelig å lage gode retter uten kjøtt. Her har vi tatt utgangspunkt i både tradisjonsrike supper som ertesuppe og blomkålsuppe, i tillegg til mer krydrede og eksotiske supper med inspirasjon fra andre matkulturer. Aller best blir suppemåltidet hvis du serverer nybakte scones, urtebrød eller grove rundstykker med smør ved siden av suppen. Du kan også variere suppene med forskjellige toppinger, som nøtter, frø og friske urter.

Bruker du merieriprodukter i suppen, som for eksempel crème frâiche, rømme, fløte eller yoghurt, øker næringsinnholdet og du får en mer fyldig smak på suppen. Meieriproduktene har ulike egenskaper og ulikt næringsinnhold. Her kan du lese mer om hvilke meieriprodukter som egner seg å bruke i supper, og hvorfor.

7 smakfulle vegetarsupper:

Appelsin og gulrotsuppe
Vegetarsupper

Appelsin og gulrotsuppe

Appelsin, gulrot og ingefær er nydelig sammen. Denne suppen er en fargeklatt av en smaksrik og enkel middag. Perfekt på mørke vinterkvelder.

Skogsoppsuppe
Vegetarsupper

Skogsoppsuppe

Til denne deilige suppen kan du bruke mye forskjellige sopp. Gjerne tørket, eller fryst om du har litt på lur.

Middelhavssuppe
Vegetarsupper

Middelhavssuppe

En fyldig, smakfull og mettende suppe med masse gode grønnsaker.

Brokkolisuppe
Vegetarsupper

Brokkolisuppe

En god suppe som både er lett og rask å lage.

Jordskokksuppe
Vegetarsupper

Jordskokksuppe

Jordskokk, som var vanlig å dyrke i Norge før poteten kom, gi denne suppen den milde og nøtteaktig smaken.

Enkel ertesuppe
Vegetarsupper

Enkel ertesuppe

En deilig, sunn og næringsrik suppe som er klar på 10 minutter.

Fransk ostesuppe
Vegetarsupper

Fransk ostesuppe

Suppe er alltid lettvint og godt. Blåmuggosten gir denne et lite sting - nydelig!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.