jordskokksuppe

Jordskokksuppe

Jordskokk er en spennende grønnsak som passer godt til suppe. Den gir en god, mild og nøtteaktig smak.

Se flere spennende vegetarsupper her.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 500 g Jordskokk
  • 1 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 ss Smør
  • 4 dl Vann
  • 6 dl Helmelk
  • 2 dl Matfløte
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 0,5 stk Sitron

Fremgangsmåte:

  1. Skrell jordskokkene og del dem i mindre biter. Legg dem i kaldt vann slik at de ikke blir misfarget.Skjærer du jordskokk i tynne skiver og fritere disse i solsikkeolje til de er gylne, får du sprø chips som du kan toppe suppen med.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Smelt smør i en gryte og fres jordskokk, løk og hvitløk. Tilsett vann og melk. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk i 20 minutter til jordskokkene er helt møre.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Virker suppen veldig tykk kan den spes ut med litt helmelk.

Kokkens tips:Server suppen sammen med hjemmelaget brød eller rundstykker. Prøv for eksempel grove rundstykker . Se flere spennende vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.