Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Jordskokksuppe

Jordskokk er en spennende grønnsak som passer godt til suppe. Den gir en god, mild og nøtteaktig smak.

Se flere spennende vegetarsupper her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g jordskokk
1 stk løk
1 båt hvitløk
2 ss smør
4 g vann
6 dl helmelk
2 dl matfløte
1 ts salt
½ ts pepper
½ stk sitron

Fremgangsmåte

  1. Skrell jordskokkene og del dem i mindre biter. Legg dem i kaldt vann slik at de ikke blir misfarget.
    Kokkens tipsSkjærer du jordskokk i tynne skiver og fritere disse i solsikkeolje til de er gylne, får du sprø chips som du kan toppe suppen med.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Smelt smør i en gryte og fres jordskokk, løk og hvitløk. Tilsett vann og melk. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk i 20 minutter til jordskokkene er helt møre.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Virker suppen veldig tykk kan den spes ut med litt helmelk.
Kokkens tips

Server suppen sammen med hjemmelaget brød eller rundstykker. Prøv for eksempel grove rundstykker.

Se flere spennende vegetarsupper her.