Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Skogsoppsuppe

Soppsuppe er enkelt å lage. Bruk den sopptypen som du liker best. Passer perfekt etter en aktiv dag ute.

Se flere deilige vegetarsupper her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Suppe:
2 ss smør
2 stk gulrot
1 skive knollselleri (sellerirot)
1 stk løk
½ kg aromasopp
5 dl buljongpulver (utblandet)
2 dl hvitvin
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
Garnityr:
100 g aromasopp
2 ss smør
4 blad frisk basilikum
4 skive grovt brød

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken og skjær gulrot og rotselleri i små biter. Rens soppen.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett løk, gulrot og rotselleri. La det surre i ca 2 minutter før du tilsetter soppen. Legg på lokk og la dett surre videre i ca 5 minutter.
  3. Tilsett buljong og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter.
  4. Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn. Du kan også bruke stavmikser.
  5. Ha den tilbake i kjelen og tilsett helmelk og kremfløte. La suppen få ett godt oppkok og smak til med salt og pepper.
  6. Skjær litt sopp i tynne skiver og stek i smør for pynt. Dryss på litt salt og pepper. Fordel litt suppe i hver tallerken, legg på sopp og basilikum.
  7. Servèr med ristet brød.

Se flere deilige vegetarsuper her.