Skogssoppsuppe

Skogsoppsuppe

Soppsuppe er enkelt å lage. Bruk den sopptypen som du liker best. Passer perfekt etter en aktiv dag ute.

Se flere deilige vegetarsupper her.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 ss Smør
  • 2 stk Gulrot
  • 1 skive Knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk Løk
  • 0,5 kg Aromasopp
  • 5 dl Buljongpulver (utblandet)
  • 2 dl Hvitvin
  • 3 dl Helmelk
  • 1 dl Kremfløte
  • Garnityr:
  • 100 g Aromasopp
  • 2 ss Smør
  • 4 blad Frisk basilikum
  • 4 skive Grovt brød
  • Suppe:

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løken og skjær gulrot og rotselleri i små biter. Rens soppen.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett løk, gulrot og rotselleri. La det surre i ca 2 minutter før du tilsetter soppen. Legg på lokk og la dett surre videre i ca 5 minutter.
  3. Tilsett buljong og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter.
  4. Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn. Du kan også bruke stavmikser.
  5. Ha den tilbake i kjelen og tilsett helmelk og kremfløte. La suppen få ett godt oppkok og smak til med salt og pepper.
  6. Skjær litt sopp i tynne skiver og stek i smør for pynt. Dryss på litt salt og pepper. Fordel litt suppe i hver tallerken, legg på sopp og basilikum.
  7. Servèr med ristet brød.

Se flere deilige vegetarsuper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.