Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Appelsin og gulrotsuppe

Appelsin, gulrot og ingefær er nydelig sammen. Denne suppen er en fargeklatt av en smaksrik og enkel middag.

Se flere deilige vegetarsupper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk hakket
500 g gulrot i tynne skiver
1 båt hvitløk hakket
1 ss frisk ingefær , finrevet
5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ss smør
5 dl lettmelk
2 dl appelsinjuice
2 ss lettrømme
1 ss frisk kruspersille , finhakket
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Fres løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær i smør til det er mykt, men ikke brunt.
  2. Hell på buljong (valgfri type) og kok grønnsakene til de er godt møre.
  3. Kjør suppen i en foodprosessor til en jevn suppe eller bruk en stavmikser, og kok den deretter opp med melk og appelsinjuice.
  4. Smak suppen til med salt og pepper og server den rykende varm med en topp rømme og persille.

Se flere deilige vegetarsupper her.