Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Blomkålsuppe med blåmuggost

En ny vri på en kjent suppe. Blomkål og blåmuggost er deilig sammen. Server gjerne med godt brød eller toast.

Se flere deilige vegetarsupper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
1 stk blomkål
1 stk løk
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 stk potet
6 dl vann
4 dl melk
2 dl kremfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
½ stk sitron (saft)
1 stilk bladpersille
125 g blåmuggost

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålen, løk, stilkselleri og poteter i mindre biter. Ha alt i en stor kjele sammen med vann og melk. Kokes i 10 minutter til alle grønnsakene er møre.
  2. Kjør suppen sammen med smør i en foodprossesor eller med en stavmikser til suppen blir glatt og jevn. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Del osten i mindre biter og la den smelte i suppen.
  4. Dryss over finklippet bladpersille like før servering.

Se flere deilige vegetarsupper her.