Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Blomkålsuppe med blåmuggost

En ny vri på en kjent suppe. Server gjerne med godt brød.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
1 stk blomkål
1 stk løk
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 stk potet
6 dl vann
4 dl melk
2 dl kremfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
½ stk sitron (saft)
1 stilk bladpersille
125 g blåmuggost

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålen, løk, stilkselleri og poteter i mindre biter. Ha alt i en stor kjele sammen med vann og melk. Kokes i 10 minutter til alle grønnsakene er møre.
  2. Kjør suppen sammen med smør i en foodprossesor eller med en stavmikser til suppen blir glatt og jevn. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Del osten i mindre biter og la den smelte i suppen.
  4. Dryss over finklippet bladpersille like før servering.