Surmelksuppe

Denne tradisjonsrike suppen er laget på syrnet melk, og passer ypperlig sammen med spekemat.

Se flere gode supper her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 5 ss Hvetemel
  • 5 dl Helmelk
  • 5 ss Sukker
  • 70 g Rosiner
  • 2 stk Egg
  • 5 dl Syrnet melk (f. eks. kulturmelk)

Fremgangsmåte:

  1. Visp sammen mel og syrnet melk, og kok opp under røring. Spe med helmelk, og ha i sukker og rosiner. La suppen koke under omrøring et par minutter.
  2. Pisk eggene lett sammen i en bolle. Hell den kokende varme suppen over og rør til suppen blir glatt.
  3. Servér suppen til spekemat eller som en dessert med en klatt vispet krem i.

Se flere gode supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.