Smaksrike bruschetta
Ingredienser:
Porsjoner
- Bunnen:
- 2 stk Tomat
- 1 ss Frisk basilikum ,finhakket
- 4 ss Olivenolje
- salt og pepper
- 1 stk. Baguette
- 1 båt Hvitløk
- Forslag til topping:
- - all slags gulost, blåmuggost eller hvitmuggost
- - ferskost (f.eks. cottage cheese, kremost eller kvarg)
- - salat eller grønnsaker (f.eks. grillet aubergine, tynne avocado- eller stangselleri skiver)
Fremgangsmåte:
- Vask og del tomatene i fire, fjern kjernen og hakk tomatene i biter.
- Bland tomatbiter med basilikum i en bolle, og hell over halvparten av olivenoljen. Smak til med nykvernet pepper og salt.La tomatblandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager resten.
- Del baguetten i ca. 1 cm tykke skiver, pensle skivene med resten av olivenoljen på begge sider og stek disse i en stekepanne i 6-8 minutter til de er gylne.
- Du kan tilsette det hvitløksfeddet under stekingen eller del det i to, og gni hvitløksfeddet på de ferdigstekte brødskivene.
- Fordel tomatblandingen på brødskivene og bruk ulike oster, salater eller grønnsaker som topping.
