Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Paprikadipp

Innertier til kjøtt som okse, svin og lam. En selvfølge til grillmaten!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 ½ dl matyoghurt
2 stk store rød paprika (eller gul)
20 g pinjekjerner
1 båt hvitløk
1 ss eplecidereddik
½ ts havsalt
kvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Stek to store paprikaer i ovnen på et stykke bakepapir ved 200 °C i 35-40 minutter til de får brune/svarte flekker. Vende gjerne paprikaen underveis. Legg deretter paprikaen i fryseren og la dem kjøles ned. Trekk skinnet av paprikaen og fjern kjernen.
  2. Rist pinjekjernene lett i en varm panne.
  3. Mos paprikaene med en stavmikser sammen med de ristede pinjekjernene og hvitløk til det hele får en glatt konsistens.
  4. Smak til med eplecidereddik, havsalt og kværnet pepper.
  5. Tilsett nå forsiktig yoghurten i paprikapuréen.
Kokkens tips

Du kan også lage paprikapuréen dagen før, slik at smaken kommer bedre frem.