Paprikadipp

Paprikadipp

Innertier til kjøtt som okse, svin og lam. En selvfølge til grillmaten!

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1,5 dl Matyoghurt
  • 2 stk Rød paprika (eller gul)
  • 20 g Pinjekjerner
  • 1 båt Hvitløk
  • 1 ss Eplecidereddik
  • 0,5 ts Havsalt

Fremgangsmåte:

  1. Stek to store paprikaer i ovnen på et stykke bakepapir ved 200 °C i 35-40 minutter til de får brune/svarte flekker. Vende gjerne paprikaen underveis. Legg deretter paprikaen i fryseren og la dem kjøles ned. Trekk skinnet av paprikaen og fjern kjernen.
  2. Rist pinjekjernene lett i en varm panne.
  3. Mos paprikaene med en stavmikser sammen med de ristede pinjekjernene og hvitløk til det hele får en glatt konsistens.
  4. Smak til med eplecidereddik, havsalt og kværnet pepper.
  5. Tilsett nå forsiktig yoghurten i paprikapuréen.

Kokkens tips:Du kan også lage paprikapuréen dagen før, slik at smaken kommer bedre frem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.