Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rotmos

Lag en hjemmelaget rotmos; passer til alt fra fisk til kjøttretter og pølser.
lett
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk kålrot skåret i terninger
10 stk potet skåret i terninger
200 g knollselleri (sellerirot) skåret i terninger
4 dl lettmelk
2 ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok potet og grønnsaker møre i lettsaltet vann.
  2. Mos alt med en potetstampe og spe med melk.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitløk eller urter.
  4. Varm mosen på svak varme før servering, pass på så den ikke brenner seg i bunnen av kjelen.
    Kokkens tipsVed å blande potetene med kålrot og sellerirot får stappen masse smak. Den egner seg like godt til dampet og ovnsbakt fisk som til karbonader og pølser. Lag en stor porsjon, så har du til to dager.