Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kålrabistappe

Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til julematen, men den kan gjerne brukes til både hvitt- og rødt kjøtt resten av året også. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
1 kg kålrot
4 stk gulrot
1 stk potet
1 dl matfløte eller kremfløte
50 g smør
½ ts muskatblomme
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær grønnsakene i like store biter. Kok grønnsakene møre i usaltet vann.
  2. Hell av vannet og mos bitene med et mosejern, i en foodprosesor eller ved å bruke en stavmikser.
    Kokkens tipsLa noe av fuktigheten dampe vekk før du moser grønnsakene.
  3. Bland inn smørbiter.
  4. Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper, revet muskatnøtt og sitronsaft.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at melk og meieriprodukter er den største kilden til både kalsium og jod i det norske kostholdet?