Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Gratinert potetsalat med mozzarella

Kjempegodt uansett hvilken tid det måtte være på dagen!
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
500 g kokt potet
1 stk rødløk
100 g mozzarella , revet
1 ss balsamicoeddik
2 ss olivenolje
½ ts dijonsennep
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g ruccula eller annen salat
friske urter
10 stk soltørkede tomater i olje
2 båt hvitløk
1 ss frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C,
  2. Skjær potetene i skiver og løken i ringer.
  3. Legg potetskiver og rødløk i en ildfast form.
  4. Bland sammen balsamicoeddik, olivenolje, dijonsennep, salt og pepper til en dressing og drypp den over potetformen.
  5. Strø over osten og stek retten i ovnen i ca 10 minutter.
  6. Rist gjerne brødet i ovnen samtidig hvis du ikke har brødrister.
  7. Kjør soltørkede tomater, hvitløk og urter i foodprosessor.
  8. Legg grønn salat på et fat og topp den med varm potetsalat. Server retten sammen med ristet brød med tomatblanding.