Pasta

Dagsmeny 3 - 2600 kcal

Frokost (ca. 500 kcal):

  • 2 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn eller Go’dag)
  • 2 dl skummet eller ekstra lett melk (alternativt 2 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
  • 1-2 ts rosiner, tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, eller 1 ss syltetøy med mindre sukker
  • En liten neve mandler, nøtter eller frø
  • 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 550 kcal):

  • 2,5 skive grovt brød
  • Tynt lag smør, majones eller sennep
  • Omelett av 2 egg og 3 skiver skinke, stekt i litt smør gjerne med purre, sopp, paprika og/eller spinat
  • Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
  • 1,5 dl skummet melk eller ekstra lett melk
  • Kaffe/te

Middag (ca. 700 kcal):

Kveldsmat (ca. 450 kcal):

  • 2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
  • Tynt lag smør og pålegg
  • 1 egg
  • Fri mengde tomat, agurk eller paprika
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 200 kcal, velg to av alternativene under.

  • 1 eple/pære/nektarin og en liten neve (25 g) mandler eller nøtter
  • 1 dl cottage cheese, 3 ss havregryn og 1 ts usøtet syltetøy
  • 1,5 dl yoghurt naturell og 3 ss usøtet kornblanding eller havregryn
  • Fruktsalat med kvarg (150 gram frukt og 1 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
  • Grønnsaker og dipp laget med ca. 1 dl kesam
  • 2 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 1 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 1 banan og 1,5 dl lettere sjokolademelk

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.