Kaffefløte

Kaffefløte

Kaffefløte inneholder 10% fett og er som navnet sier beregnet til bruk i kaffe.

Fakta

Kaffefløten er langtidsholdbar fordi den er ultrapasteurisert og aseptisk tappet, men for å unngå oppfløting av fett må fløten oppbevares ved kjøletemperatur, 0–4 °C.

Fremstilling av kaffefløte

Kaffefløte blir først standardisert til 10% fett før den homogeniseres og ultrapasteuriseres (UHT-behandlet). Når det sterile produktet er nedkjølt, blir fløten tappet ved bruk av en aseptisk tappemaskin og steriliteten vil derfor beholdes i emballasjen inntil den blir åpnet. Produktet kjøles ned, og blir både distribuert og lagret i en ubrutt kjølekjede på 0-4 °C, dette for å unngå oppfløting av fett.

Brukertips i matlagingen

Kaffefløte er en mager fløte. Den er utmerket i kaffe og te, eller på fruktgrøt og ferske bær. Kaffefløte kan også brukes i matlaging, men tåler da kun et raskt oppkok før den skiller seg.

Oppbevaring og holdbarhet:

Kaffefløte bør oppbevares kjølig mellom 0-4 °C. Den er langtidsholdbar i 3 måneder før åpning. Etter åpning regnes den som ferskvare og er holdbar i ca. 1 uke ved 0-4 °C. Kaffefløte egner seg i utgangspunktet ikke til frysing, men kan fryses i kartongen i omlag 3 måneder. Etter tining er den best egnet i matlaging som f.eks. i vaffelrøre da den vil kunne skille seg om den brukes i kaffe.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.