Rømmegrøt og spekemat

Spørsmål og svar om rømme og crème fraîche

Hva er rømme?

Rømme er et syrnet meieriprodukt som er basert på en blanding av melk og fløte med 10, 18, 35 eller 38 prosent fett.

Rømme er homogenisert, høypasteurisert og syrnet med melkesyrebakterier før kjøling og tapping på beger.

Holdbarheten er 40 dager når den lagres ved 0–4 °C, mørkt og i uåpnet emballasje.

Hva er forskjellen på seterrømme og crème fraîche?

Både seterrømme og crème fraîche er meieriprodukter av fløte som er syrnet med melkesyrebakterier.

Seterrømme er homogenisert under svært lavt trykk for at den skal skille ut fett ved tilberedning av rømmegrøt, mens crème fraiche er homogenisert under høyt trykk for at den skal være kokestabil.

Det betyr at crème fraîche ikke skiller ut fett når den brukes i varme retter, og den egner seg derfor godt i sauser, supper, gryteretter, gratenger, bakverk og desserter.

Kan rømme og crème fraîche fryses?

Ja, rømme og crème fraîche kan fryses, men endrer konsistens etter tining og egner seg da best i for eksempel kaker, brøddeiger og vafler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.