Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Epleboller med vaniljekrem

Fantastiske saftige boller med søt vaniljekrem og syrlige epler

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 15 stk
800 g mel
2 dl sukker
1 ts malt kardemomme
1 stk gjær (50 g fersk gjær, eventuelt en pakke tørrgjær)
4 ½ dl melk
150 g smør
Fyll:
2 stk eple (ca 250 g)
1 ts sukker
1 ts malt kanel
2 ½ dl ferdig vaniljekrem
egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, sukker og kardemomme i en bakebolle. Smuldre i gjæren.
  2. Varm opp melken til den er lunken, før du heller den i melblandingen.
  3. Tilsett deretter smør i terninger, litt etter litt til alt er eltet inn og du har en smidig deig, ca. 10-15 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
  4. Skrell eplene og del dem i små biter. Bland bitene med sukker og kanel.
  5. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekrem utover deigen og ha over eplebitene. Rull sammen til en stram pølse. Del i omlag like store biter, og legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Dekk til og etterhev bollene i 30 minutter. Pensle deretter med egg og strø over perlesukker.
  7. Stek i ovnen på 200°C i 10–15 minutter eller til bollene er gylne. Avkjøl på rist.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.