Kanelboller med kvarg på et fat ved siden av en kopp kaffe med melk

Kanelboller med kvarg

Kanel gir ekstra smak til gjærbaksten, og disse giflene med kvarg er et godt alternativ til tradisjonelle kanelboller.

Se flere spennende bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 35 stk.

  • 200 g Smør
  • 5 dl Lettmelk
  • 100 g Gjær
  • 2 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam) , eller vaniljekvarg
  • 2 dl Sukker
  • 2 ts Malt kardemomme
  • 1 kg Hvetemel
  • Fyll:
  • 50 g Smør
  • 2 ss Malt kanel
  • 50 g Sukker

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret, og hell i melken. Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
  2. Bland inn alle de andre ingrediensene, tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, i omlag 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk. Fyll:
  5. Smør smeltet smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
  6. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  7. Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter.
  9. Pensle snurrene med egg før den settes i stekeovnen. Snurrene steks ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.  3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere spennende bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.