Et fat med kanelsnurrer og et glass melk

Kanelboller grunnoppskrift

Kanelboller eller kanelsnurrer – kjært barn har mange navn. En ting er sikkert: Nystekte saftige kanelboller er noe av det beste som finnes.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 20 stk.

  • 800 g Hvetemel
  • 1 pk Tørrgjær
  • 2 dl Sukker
  • 1 ts Malt kardemomme
  • 4,5 dl Melk
  • 150 g Smør
  • Fyll:
  • 100 g Smør (romtemperert)
  • 1 dl Sukker
  • 3 ss Malt kanel
  • 1 stk Egg (til pensling)

Fremgangsmåte:

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
  2. Varm opp melken til ca 30 °C og rør den deretter inn i melblandingen.
  3. Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i to og kjevle ut til to rektangler, ca 1 cm tykke. Smør på romtemperert smør og strø over sukker og kanel. Brett den ene delen på langsiden inn mot midten, og brett deretter den andre delen over. Kjevle deigen litt før du deler den i strimler, ca 2 cm bredde. Tvinn strimlene og slå deretter en knute. Gjenta med leiv to.
  6. Dekk til og etterhev bollene i 30 minutter. Pensle deretter med egg og strø over perlesukker.
  7. Stekes i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter eller til bollene er gylne.
  8. Avkjøl på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.