Nystekte kanelsnurrer på bakerist

Kanelsnurrer

Kjært barn har mange navn; kanelboller, kanel i svingene eller kanelsnurrer som vi har kalt disse deilige bollene.

Se flere fristende bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 20 stk.

  • 150 g Smør
  • 5 dl Helmelk
  • 1 pk Gjær
  • 100 g Sukker
  • 2 ts Malt kardemomme
  • 0,5 ts Salt
  • 850 g Hvetemel
  • Fyll:
  • 100 g Smør
  • 100 g Sukker
  • 3 ss Malt kanel

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
  2. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  3. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  4. Ha i hvetemelet og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  5. La den heve til dobbelt størrelse.
  6. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.
  7. Smør romtemperert smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
  8. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  9. Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  10. Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter.
  11. Pensle snurrene med egg før de stekes ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.  3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kanelsnurrene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere fristende bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.